Contact
Site-uri OMV Petrom
en ro
Logout
Site-uri OMV Petrom
OMV and OMV Petrom Websites
OMV Grup www.omv.com OMV România www.omv.ro Petrom Romania www.petrom.ro Petrom Moldova www.petrom.md
Închide
img_Sustainability Report 23 clean

Raport de sustenabilitate

2023

Raportul de sustenabilitate al Grupului OMV Petrom 2023 va prezenta impactul activităților noastre asupra economiei, mediului și societății, precum și modul în care am gestionat aceste impacturi pentru a ne consolida performanțele și a ne asigura dezvoltarea durabilă pe termen lung.  Raportul se realizează în conformitate cu Standardele Global Reporting Initiative (GRI) și urmează să fie publicat.

Mai jos puteți regăsi rapoartele anterioare:

Raportul de sustenabilitate al Grupului OMV Petrom 2022 prezintă impactul activităților noastre asupra economiei, mediului și societății, precum și modul în care am gestionat aceste impacturi pentru a ne consolida performanțele și a ne asigura dezvoltarea durabilă pe termen lung. 

Raportul este realizat în conformitate cu Standardele Global Reporting Initiative (GRI).

Raportul de sustenabilitate 2022 (PDF, 24,4 MB)

Raportul de Sustenabilitate 2022 (Versiunea Interactivă)

Raportul de sustenabilitate al Grupului OMV Petrom 2021 prezintă impactul activităților noastre asupra economiei, mediului și societății, precum și modul în care am gestionat aceste impacturi pentru a ne consolida performanțele și a ne asigura dezvoltarea durabilă pe termen lung. 

Raportul este realizat în conformitate cu Standardele Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea Core.

Vă invităm să citiți despre toate acestea aici:    Raport de sustenabilitate 2021 (PDF, 30,0 MB)

Raportul de Sustenabilitate 2021 (Versiunea Interactivă)

Raportul de sustenabilitate al Grupului OMV Petrom 2020 prezintă impactul activităților noastre asupra economiei, mediului și societății, precum și modul în care am gestionat aceste impacturi pentru a ne consolida performanțele și a ne asigura dezvoltarea durabilă pe termen lung. 

Raportul este realizat în conformitate cu Standardele Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea Core.

Vă invităm să citiți despre toate acestea aici:  Raport de Sustenabilitate 2020 (PDF, 19,2 MB)

Raportul de Sustenabilitate 2020 (Versiunea Interactivă)

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom 2019 descrie subiectele referitoare la problemele de mediu, sociale și de guvernanță, care sunt foarte importante pentru OMV Petrom și părțile interesate ale acesteia.

Raportul este realizat în conformitate cu Standardele Global Reporting Initiative (GRI), opțiunea Core.
Raportul prezintă, de asemenea, performanțele, provocările și progresul sustenabilității OMV Petrom pentru implementarea Strategiei de Sustenabilitate 2025 pe parcursul anului și este un instrument cheie pentru a asigura transparența față de părțile interesate și parteneri.

Aspectele materiale prezentate în Raportul de sustenabilitate sunt structurate în jurul a cinci domenii cheie, pe care OMV Petrom își concentrează eforturile: Sănătate, siguranță, securitate și mediu; Managementul eficient al  carbonului; Inovaţie; Angajați; Principiile de afaceri și responsabilitatea socială. Raportul prezintă, de asemenea, performanțele OMV Petrom în raport cu Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD) definite de Adunarea Generală a ONU în 2015.

Raportul de sustenabilitate pe care îl realizăm în fiecare an conține multe cifre. Însă, în spatele acestor cifre, sunt oameni, sunt proiecte, acțiuni. 

Va invitam sa citiți despre toate acestea aici:  Raport de Sustenabilitate 2019 (PDF, 7,2 MB)

 

img)box_raport_sustainability_2019

Tabele Performanța în detaliu (documente Excel):

Performanța de mediu - 2019 (XLSX, 13,5 KB)

Performanță economică - 2019 (XLSX, 25,3 KB)

Performanță socială - 2019 (XLSX, 23,2 KB)

Raportul de sustenabilitate al OMV Petrom pentru anul 2018 - „Energia noastră pentru un viitor sustenabil” prezintă informațiile non-financiare ale companiei, pe următoarele direcții principale: sănătate, siguranță, securitate și mediu (HSSE), managementul eficient al carbonului, principiile de afaceri și responsabilitate socială, inovația și angajații.

Raportul a fost elaborat în conformitate cu Standardele GRI Standards, opțiunea Core și suplimentul GRI G4 specific sectorului petrol și gaze.  OMV Petrom are o lungă tradiție a responsabilității și sustenabilității business-ului său, pe care dorim să o impărtășim cu toate părțile interesate, pentru a veni în întâmpinarea așteptărilor lor. 

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom poate fi găsit aici:

OMV Petrom - Raport Sustenabilitate 2018 (PDF, 114,6 MB)

Raportul de Sustenabilitate 2017 al Grupului OMV Petrom este primul în conformitate cu prevederile Directivei 2014/95/UE care face referire la prezentarea de informații non-financiare , transpusă în legislația națională prin Ordinele MPF nr. 1.938/2016 și nr. 2844/2016.

Acest raport a fost elaborat în conformitate cu Standardele GRI Standards, opțiunea Core și suplimentul GRI G4 specific sectorului petrol și gaze, reprezentând angajamentul nostru de a comunica deschis, către toate părțile interesate, impactul activităților noastre asupra economiei, societății și mediului și acțiunile luate pentru a răspunde mai bine așteptărilor lor. Conținutul raportului reflectă performanța noastră cu privire la o selecție de teme rezultate din analiza de materialitate efectuată la nivelul Grupului OMV Petrom si completează Viziunea și misiunea pentru care Compania s-a angajat prin Strategia de business 2021+.

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom poate fi găsit aici.

OMV Petrom a decis să raporteze într-o manieră transparentă și deschisă pentru a construi încrederea și a spori performanța în Sustenabilitate.

În plus față de Raportul anual, în 2016 publicăm un Raport de Sustenabilitate pentru România pregătit pentru prima dată în conformitate cu Ghidurile Inițiativei Globale de Raportare (GRI) G4 Core. Raportul descrie modul în care gestionăm și realizăm cele mai importante probleme de mediu, sociale și de guvernantă corporatistă . Ne concentrăm să dezvăluim tematicile identificate prin procesul de materialitate la nivelul Grupului OMV.

Raportul de Sustenabilitate OMV Petrom pentru România poate fi găsit aici.

Cel mai recent raport de sustenabilitate al OMV Group prezintă date  cu privire la aspecte de sustenabilitate (inclusiv despre OMV Petrom). Raportul de Sustenabilitate al OMV Group poate fi găsit aici.

Cel mai recent raport de sustenabilitate al OMV Group acoperă anul 2014 și prezintă date de performanță durabilă (inclusiv despre OMV Petrom). Prin prezentarea strategiei Resourcefulness raportul OMV subliniaza comportamentul responsabil în afaceri și descrie modul în care se integreză aspectele sociale, economice şi cele legate de mediu în activitatea noastră.

Acest raport a fost elaborat în conformitate cu Global Reporting Initiative (GRI) G4 si a luat in considerare suplimentul din sectorul de petrol si gaze al G4.

Raportul din 2014 se concentrează asupra aspectelor care au fost considerate cele mai semnificative pentru companie rezultate dintr-o consultare a părților interesate și un proces de materialitate.

Raportul de Sustenabilitate al OMV Group poate fi găsit aici.

Resourcefulness 2013 Fapte şi cifre prezintă performanţa noastră legată de dezvoltarea durabilă şi datele aferente anului 2013. Raportul descrie modul în care integrăm aspectele sociale, economice şi cele legate de mediu în activitatea noastră, prin strategia de dezvoltare durabilă numită Resourcefulness.

Aici puteţi citi integral Raportul

Raportul de sustenabilitate OMV Petrom prezintă performanţa noastră legată de dezvoltarea durabilă şi datele aferente anului 2012. Raportul descrie modul în care integrăm aspectele sociale, economice şi cele legate de mediu în activitatea noastră şi introduce conceptul "Resourcefulness", care reprezintă punctul central al abordării noastre privind dezvoltarea durabilă.

Este primul an în care OMV Petrom realizează raportare globală în sistem GRI (Global Reporting Initiative).

Utilizăm o prezentare de tip GRI ca parte a angajamentului nostru privind sustenabilitatea, pentru a asigura transparența operațiunilor și activităților noastre.

Aici puteţi citi integral Raportul.

Raportul OMV Petrom Fapte şi Cifre prezintă datele noastre de performanţă privind sustenabilitatea. Acesta descrie modul în care am avansat în tematicile sociale şi de mediu precum şi a performanţei noastre în aceste domenii în 2011.

Raportăm performanţa noastră prin combinarea Raportului nostru anual şi a Raportului de Sustenabilitate pentru a obţine o raportare cuprinzătoare privind sustenabilitatea.

Raportul nostru  oferă o prezentare generală consolidată a performanţelor OMV Petrom pe anul 2011. De asemenea, stabileşte obiectivele pentru anul 2012 (şi pentru perioada următoare).

Fiind o companie de perspectivă, anticipăm învăţarea din comentariile, ideile şi sugestiile dumneavoastră pentru dezvoltare.

2011 Dezvoltare durabilă, OMV Petrom Fapte şi Cifre